Educatie

In seizoen 2015-2016 ging de band Mechanical Duck voor het eerst hun programma Liebeskrank, over de waanzin van je eerste grote liefde, spelen voor het Voortgezet Onderwijs. De voorstelling is geschikt voor de onderbouw van alle soorten VO en kan, als de school over een geschikte zaal beschikt, op school worden gespeeld. Er wordt een lespakket aangeboden met een voorbereidende les die bij het vak Muziek of het vak Duits kan worden gegeven. Er bestaat ook de mogelijkheid om de leerlingen workshops aan te bieden voorafgaand aan de voorstelling.

De voorstelling
Franz Schubert’s liedcyclus Die schöne Müllerin bestaat uit ontroerende, meeslepende en poëtische liederen voor zang en piano. Mechanical Duck zette ze compleet om en veranderde het geheel in een explosieve bandshow met tomeloze passie. Vier muzikanten raken tijdens een theatrale trip vol beeld en geluid de gevoelige snaar van de grenzeloze hartstocht die je maar een paar keer in je leven meemaakt. Zij gaan een dialoog aan met filmbeelden waardoor de teksten, 200 jaar na dato, een audiovisuele vertaling krijgen die de toeschouwer raakt in wat we bijna allemaal kennen: de pijn van een afgewezen liefde.

liebeskrank

Ondersteund door spetterende visuals knettert, stampt, scheurt en schuurt de muziek zich door de voorstelling heen, het publiek naar adem happend achterlatend.

Lesmateriaal
Het lesmateriaal bestaat uit één lesuur dat gegeven kan worden tijdens het vak Muziek of Duits. De leerlingen ontleden de tekst van een van de liederen, leren het verhaal van de liedcyclus Die Schöne Müllerin kennen, ze maken kennis met de musici die ze straks op het toneel zullen horen spelen en ze hebben het over het thema liefde in andere (hun eigen favoriete) muziekstijlen.
Indien gewenst kan er op school of in het theater ook een voorbereidende workshop worden gegeven.

Stuur voor meer informatie over deze voorstelling, mogelijkheden, kosten en het educatieproject een mail naar Iris Oltheten, Jong Klassiek, iris@jongklassiek.nl.